Μεταβίβαση «κόκκινων» δανείων σε κεντρικό φορέα προτείνει ο Στουρνάρας

Τη σύσταση ενός ή περισσότερων κεντρικών φορέων, στους οποίους θα μεταβιβαστούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια πρότεινε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι «μετά τη δημοσίευση σχετικών κατευθύνσεων από την Κομισιόν θα μπορούσε να εξεταστεί το ενδεχόμενο μεταβίβασης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων σε έναν ή περισσότερους κεντρικούς φορείς που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν για τον σκοπό αυτό».

Ανέφερε επίσης ότι οι τράπεζες πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη των επιχειρησιακών τους στόχων για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, οι οποίοι, όπως ανέφερε,«για τα επόμενα δύο χρόνια, είναι υψηλοί και φιλόδοξοι αλλά εφικτοί, ιδίως τώρα που η οικονομία έχει επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Οι τράπεζες, συνέχισε, επιβάλλεται να διευρύνουν το ταχύτερο δυνατό τις λύσεις που προτείνουν στους δανειολήπτες και να προχωρήσουν στη λήψη πιο δραστικών αποφάσεων ιδίως όσον αφορά τις ενεργές αναδιαρθρώσεις βιώσιμων επιχειρήσεων, τη συντονισμένη αντιμετώπιση οφειλετών με πολλούς πιστωτές, τον εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών και την εφαρμογή οριστικής λύσης για τις μη βιώσιμες επιχειρήσεις.

Πηγή: kathimerini.gr