Πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα ετοιμάζει το Άμπου Ντάμπι

Την πρόθεσή της να δημιουργήσει πλαίσιο κανόνων για τις πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονονισμάτων ανακοίνωσε η αρχή εποπτείας του χρηματοοικονομικού κέντρου (FSRA) στο Άμπου Ντάμπι. H κίνηση αυτή αποκαλύπτει  ότι το εμιράτο σχεδιάζει πιθανότατα να επιτρέψει τη διεύρυνση των συναλλαγών σε bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα, την ώρα που άλλες χώρες προσπαθούν να βάλουν φρένο.

Στο πρόσφατο παρελθόν οι ρυθμιστικές αρχές ανά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εμφανίζονταν ιδιαίτερα επιφυλακτικές ως προς την χρήση των κρυπτονομισμάτων, αλλά είχαν αποφύγει την όποια απαγόρευση ή επιβολή αυστηρών περιορισμών στη χρήση τους.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού τομέα στο Ντουμπάι είχε απευθύνει προειδοποίηση στους επενδυτές να είναι προσεχτικοί στις τοποθετήσεις του στα ψηφιακά νομίσματα, αφού πρόκειται για αγορά, που δεν έχει ρυθμιστεί ακόμη.

Τον Οκτώβριο η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είχε ανακοινώσει ότι δεν αναγνωρίζει το bitcoin ως επίσημο νόμισμα, αναγνωρίζοντας μάλιστα τον κίνδυνο χρήσης του σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Πηγή: naftemporiki.gr