Ίλον Μασκ – Πώς κέρδισε 36,2 δισ. δολάρια σε λίγες ώρες

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ίλον Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, και από χθες είναι ακόμα πιο πλούσιος.

Η είδηση ότι ο κολοσσός ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz δημιουργεί έναν πράσινο στόλο με 100.000 νέα οχήματα Tesla, εκτόξευσε την τιμή της μετοχής της εταιρείας και πρόσθεσε 36,2 δισ. δολάρια στο πορτοφόλι του Μασκ.

Σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index ο πλούτος του Ίλον Μασκ ανέρχεται πλέον σε 288,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ποσό μεγαλύτερο από το ΑΕΠ πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, αλλά και πετρελαϊκών κολοσσών όπως η Exxon.

Το άλμα στην προσωπική περιουσία του κ. Μασκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέρδη μιας ημέρας στην ιστορία του Bloomberg Billionaires Index, δεύτερο μόνο μετά την αύξηση των 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Κινέζου μεγιστάνα Zhong Shanshan πέρυσι.

Οι μετοχές της Tesla έκλεισαν με άνοδο 12,7% στα 1.024,86 δολάρια ΗΠΑ τη Δευτέρα.

Περίπου τα δύο τρίτα της καθαρής θέσης του Μασκ συνδέονται άμεσα με μετοχές και δικαιώματα προαίρεσης στην εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, της οποίας είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος.

Ο κ. Μασκ απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τους συναδέλφους του μεγαδισεκατομμυριούχους όσον αφορά το μέγεθος της περιουσίας του.

Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon κατατάσσεται δεύτερος με 193 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg.

Στο κλαμπ των τρισεκατομμυριούχων η Tesla

Πάνω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια εκτοξεύτηκε για πρώτη φορά η κεφαλαιοποίηση της Tesla τη Δευτέρα.

Κατόπιν αυτού γίνεται η πέμπτη αμερικανική εταιρεία που εντάσσεται στο κλαμπ των εταιρειών με αξία που ξεπερνά το εντυπωσιακό αυτό ορόσημο, και περιλαμβάνει την Apple, τη Microsoft, την Amazon και την Alphabet.

Η τιμή της μετοχής κατέγραψαν νέο ρεκόρ και κοιτούν πλέον προς τα 1.000 δολάρια μετά την ανακοίνωση ότι η Hertz παρήγγειλε 100.000 οχήματα Tesla, για να χτίσει έναν ηλεκτρικό στόλο ενοικίασης οχημάτων μέχρι το τέλος του 2022.

Η συμφωνία, η οποία θα αποφέρει έσοδα 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Tesla, είναι η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων που έγινε ποτέ, όπως εκτιμά το Bloomberg .

Το Bloomberg ανέφερε επίσης ότι τα αυτοκίνητα πρόκειται να παραδοθούν εντός των επόμενων 14 μηνών και θα είναι διαθέσιμα σε πελάτες στις ΗΠΑ και σε μέρη της Ευρώπης ήδη από τον Νοέμβριο.

Πηγή: ot.gr