Αντεπίθεση Samsung στα κινητά τηλέφωνα με αιχμή τις κάμερες

Η απάντηση της Samsung στους πολύ βελτιωμένους φωτογραφικούς φακούς του iPhone 11 της Apple είναι ένα ολόκληρο φωτογραφικό «οπλοστάσιο», που θα βρίσκεται στο πίσω μέρος των κορυφαίων μοντέλων της που θα παρουσιαστούν τον Φεβρουάριο.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία ετοιμάζει τη σημαντικότερη ανανέωση των φωτογραφικών φακών που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Το νέο Samsung Galaxy S11 θα διαθέτει αισθητήρα 108 megapixel στη βασική του κάμερα, ενώ το iPhone 11 διαθέτει αισθητήρα 12 megapixel. Θα διαθέτει τρεις ακόμη φωτογραφικούς φακούς, περιλαμβανομένων ενός ευρυγώνιου και ενός τηλεφακού με οπτικό ζουμ 5x. Το Samsung S11 θα διαθέτει ακόμη τον ειδικό αισθητήρα με τον οποίο είναι ήδη εξοπλισμένο το Note 10+ που επιτρέπει καλύτερη αντίληψη του βάθους πεδίου και συμβάλλει στην καλύτερη λήψη φωτογραφικών πορτρέτων, αλλά και σε εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.

Ο αισθητήρας υψηλής ανάλυσης των 108 megapixel και ο φακός με το οπτικό ζουμ 5x θα διατίθενται επίσης και στο νέο αναδιπλούμενο κινητό Galaxy Fold, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί κοντά στην ημερομηνία παρουσίασης του Galaxy S11 τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg.

Ο εξοπλισμός των κορυφαίων μοντέλων της Samsung με νέους φωτογραφικούς φακούς σηματοδοτεί την προσπάθεια της κορεατικής εταιρείας να ανακτήσει τα σκήπτρα στη φωτογραφία με κινητό, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν είχε παρουσιάσει κάποια σοβαρή καινοτομία, αλλά και να καλύψει το χαμένο έδαφος απέναντι στην Apple.

Η πληθώρα νέων φωτογραφικών φακών, η παρουσίαση αναδιπλούμενης συσκευής και η δυνατότητα σύνδεσης σε νέα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G) αποτελούν τον πυρήνα της στρατηγικής της Samsung. Η Apple δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει αντίστοιχα χαρακτηριστικά μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οπότε θα παρουσιάσει τη νέα γενιά iPhone. Εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, ενώ η μετοχή της Samsung έκλεισε με άνοδο 1,82%.

Τώρα που η κινεζική Huawei αντιμετωπίζει δυσκολίες στην ευρωπαϊκή αγορά εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων, η Samsung θα προσπαθήσει να παγιώσει το προβάδισμά της, προσφέροντας στους καταναλωτές κινητά με προηγμένα χαρακτηριστικά.

Πηγή: kathimerini.gr