Δεσμεύσεις Μέι για να παραμείνει η Βρετανία το μεγαλύτερο τεχνολογικό κέντρο στην Ευρώπη

Εταιρείες τεχνολογίας από όλο τον κόσμο στηρίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο με επενδύσεις ύψους πάνω από 1,2 δισ. λίρες, γεγονός που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Κατά την ομιλία στο London Tech Week, η κ. Μέι θα προχωρήσει σε «φιλόδοξες δεσμεύσεις»,  οι οποίες θα βεβαίωνουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει το μεγαλύτερο τεχνολογικό κέντρο στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, οι δεσμεύσεις περιλαμβάνουν 153 εκατ. κυβερνητικές χρηματοδοτήσεις, με πρόσθετη δέσμευση 205 εκατ. λιρών  από τη βιομηχανία, για την απελευθέρωση των δυνατοτήτων των κβαντικών τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της επιτάχυνσης στον τομέα της ανάπτυξης φαρμάκων από την κβαντική πληροφορική.

Για πρώτη φορά θα είναι διαθέσιμες 2.500 θέσεις εργασίας στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά και μαθήματα μετατροπής δεδομένων ώστε να εξοπλιστούν οι επιχειρήσεις και άτομα σε ολόκληρη τη χώρα με τις δεξιότητες που χρειάζονται. Αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει και 1.000 κρατικά χρηματοδοτούμενες υποτροφίες ώστε να δοθούν ευκαιρίες μετεκπαίδευσης και σε άτομα με διαφορετικό εργασιακό και μορφωτικό υπόβαθρο.

Επίσης, θα προωθηθεί η έναρξη μελέτης για την ανταγωνιστικότητα στον τομέα της τεχνολογίας και τον εντοπισμό ευκαιριών και μέσων υποστήριξης των ψηφιακών επιχειρήσεων, ώστε να διασφαλιστεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει το πιο ελκυστικό μέρος για την οικοδόμηση επιχειρήσεων τεχνολογίας.

«Είμαστε ήδη ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ξεκινήσει κανείς και να αναπτύξει μια επιχείρηση. Ο τομέας της τεχνολογίας έχει αναπτυχθεί 1,5 φορές γρηγορότερα από την υπόλοιπη οικονομία, επιφέροντας κέρδη πάνω από 130 δισ. λιρών τον χρόνο στην οικονομία της χώρας», σύμφωνα με την Τερέζα Μέι.

Αργότερα σήμερα, η Μέι αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας, όπως Microsoft UK, Google και Monzo, όπου θα συζητήσουν τους τρόπους αξιοποίησης της τεχνολογίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την τόνωση της οικονομίας και την αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων.

Πηγή: kathimerini.gr