ΔΝΤ: Προειδοποιεί για τις επιπτώσεις από ενδεχόμενο Brexit στην βρετανική οικονομία

Προειδοποίηση απηύθυνε το ΔΝΤ σήμερα ότι ενδεχόμενο αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα του Ιουνίου στη Βρετανία για αποχώρηση από την ΕΕ, θα είχε αρνητικές και σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το ΔΝΤ έρχεται να προστεθεί στον «χορό» των προειδοποιήσεων για το πιθανό κόστος της εξόδου εν όψει του δημοψηφίσματος.

Το ΔΝΤ αναφέρει στην ολοκλήρωση του τακτικού ελέγχου της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, ότι μια απόφαση υπέρ της αποχώρησης θα μπορούσε να «προκαλέσει μια παρατεταμένη περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας, οδηγώντας σε αστάθεια τις χρηματοπιστωτικές αγορές και σε πλήγμα της παραγωγής».

Ανέφερε ότι το μακροχρόνιο κόστος στην οικονομία θα μπορούσε να είναι σημαντικό, επικαλούμενο έρευνες που εμφανίζουν ότι η οικονομία θα μπορούσε να διαμορφωθεί μεταξύ 1%-9% χαμηλότερα μακροπρόθεσμα, σε σχέση με το εάν το Ηνωμένο Βασίλειο παρέμενε μέλος.

Το πλήγμα στη βρετανική οικονομία εάν η χώρα ταχθεί υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι από «πολύ κακό έως πάρα πολύ κακό», δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ανάλογα με το ποια σενάρια λαμβάνονται υπόψη, θα είναι πολύ κακό έως πάρα, πολύ κακό», δήλωσε η Lagarde σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο.

Πηγή: capital.gr