Εξι ελληνικά θέρετρα στο ευρωπαϊκό Top 30 του Condé Nast Traveler

Εξι κορυφαία ελληνικά ξενοδοχεία-θέρετρα φιγουράρουν στη λίστα με τα 30 καλύτερα resorts της Ευρώπης, όπως τα ψήφισαν οι αναγνώστες του περιοδικού Condé Nast Traveler, την έκδοση-βίβλο του παγκόσμιου ταξιδιωτικού κόσμου. Η Ελλάδα με έξι ξενοδοχεία έχει τα περισσότερα resorts μεταξύ των 30 καλύτερων της Ευρώπης ενώ ακολουθούν με πέντε η Γαλλία και επίσης πέντε η Ιταλία, με τέσσερα η Ιρλανδία, με τρία η Πορτογαλία και επίσης τρία η Κύπρος, με δύο η Τουρκία και μόνο με ένα η Ισπανία. Η κατάταξη «Τop 30 Resorts in Europe: Readers’ Choice Awards 2020» είναι η ετήσια που συντάσσει κάθε χρόνο το περιοδικό Traveler του οίκου Condé Nast.

Τα έξι ελληνικά resorts που διακρίθηκαν είναι, κατ’ αρχάς, το The Romanos, a Luxury Collection Resort στη Μεσσηνία, συμφερόντων του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, που βρίσκεται στην 8η θέση στη σχετική λίστα. Ακολουθεί το «αδελφό» ξενοδοχείο The Westin Resort της Costa Navarino στη Μεσσηνία, του ιδίου ομίλου, στη 12η θέση. Η επόμενη ελληνική εγγραφή βρίσκεται στην 23η θέση και είναι το ξενοδοχείο MarBella στην Κέρκυρα συμφερόντων του ομίλου Δρακοπούλου. Επονται, στην 28η θέση, το Sani Resort του ομίλου Sani/Ikos στη Χαλκιδική και, στην 29η θέση, το Blue Palace, a Luxury Collection Resort & Spa στην Κρήτη της PHAEA Resorts, συμφερόντων των οικογενειών Αγάπης και Κωστάντζας Σμπώκου και του ομίλου Βασιλάκη. Τις ελληνικές διακρίσεις στα 30 καλύτερα resorts της Ευρώπης συμπληρώνει το Santa Marina, a Luxury Collection Resort στη Μύκονο συμφερόντων Χριστιάνας Η. Παπαγεωργίου.

Η Ελλάδα όμως, πέρα από τα ξενοδοχεία-θέρετρά της, διακρίθηκε και στη λίστα του περιοδικού Condé Nast Traveler με τα 10 καλύτερα συμβατικά ξενοδοχεία της Ευρώπης. Ειδικότερα, στην κατάταξη «Top 10 Hotels in Europe: Readers’ Choice Awards 2020» βρίσκεται στην 4η θέση το Archipelagos Hotel στη Μύκονο, στην 5η θέση το Istoria στη Σαντορίνη και στην 7η θέση το Katikies Sun Rocks, επίσης στη Σαντορίνη.

Το Condé Nast Traveler δημοσιεύει επίσης μία λίστα με τα 20 καλύτερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στην Τουρκία, με βάση πάντοτε τις προτιμήσεις των αναγνωστών του, όπου η γειτονική μας χώρα συμμετέχει με μόλις τέσσερα ξενοδοχεία και τα υπόλοιπα 16 βρίσκονται όλα στην Ελλάδα.

Ειδικότερα πρόκειται για τα Archipelagos Hotel (Μύκονος), Istoria (Σαντορίνη), Katikies Sun Rocks (Σαντορίνη), Grace Hotel, Auberge Resorts Collection (Σαντορίνη), Canaves Oia (Σαντορίνη), Chromata (Σαντορίνη), Katikies Kirini (Σαντορίνη), Katikies (Σαντορίνη), Aqua Blu Ko (Κω), Andronis Luxury Suites (Σαντορίνη), Perivolas Lifestyle Houses (Σαντορίνη), Andronis Boutique Hotel (Σαντορίνη), Katikies (Μύκονος), Four Seasons Astir Palace Hotel (Βουλιαγμένη), Mystique, a Luxury Collection Hotel, (Σαντορίνη) και Hotel Grande Bretagne (Αθήνα).
Πηγή: kathimerini.gr