Επιδότηση δανείων: 138.590 αιτήσεις στο «ΓΕΦΥΡΑ»

Περισσότερες από 138.500 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» με το οποίο το κράτος επιδοτεί τη μηνιαία δόση των δανείων σε ποσοστό έως και 90% για εννέα μήνες.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι μέσα σε 65 ημέρες λειτουργίας του προγράμματος έχουν υποβληθεί 138.590 αιτήσεις. Σχολίασε μάλιστα ότι στο αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης Κυβέρνησης, μέσα σε 13 μήνες, είχαν υποβληθεί περίπου 7.000 αιτήσεις.

«Συγκρίνοντας τα δύο προγράμματα, διαπιστώνεται ότι στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ υποβλήθηκαν 19 φορές περισσότερες αιτήσεις, στο 1/6 του χρόνου» τόνισε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο «ΓΕΦΥΡΑ» μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

«Αυτή είναι πραγματική προστασία της 1ης κατοικίας, για τα ευάλωτα οικονομικά νοικοκυριά, με έργα, και όχι με λόγια» είπε ο κ. Σταϊκούρας, ενώ εξήγησε ότι μετά την εκπνοή της προθεσμίας για τις αιτήσεις θα έρθει η φάση ρύθμισης δανείων και μετά το υπουργείο θα προβέι στη φάση της κρατικής επιδότησης.

Το εκτιμώμενο δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται στα 108 εκατ. ευρώ για το 2020, και στα 280 εκατ. ευρώ για το 2021.
Πηγή: kathimerini.gr