ΕΥ: Έμφαση στις μη-χρηματοοικονομικές επιδόσεις ζητούν οι επενδυτές

Μεγαλύτερη έμφαση στις μη-χρηματοοικονομικές επιδόσεις ζητούν οι θεσμικοί επενδυτές, όπως προκύπτει από έρευνα της Ernst & Young (EY).

Συγκεκριμένα, το 82% των ερωτηθέντων, εκτιμά ότι οι επιχειρήσεις έχουν αγνοήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, τους περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και εταιρικούς κινδύνους.

Μάλιστα, το 81% αναφέρει ότι οι μη-χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις δραστηριότητες μιας επιχείρησης, δεν δημοσιεύονται επαρκώς.

Στο ίδιο πλαίσιο, το 68% των επενδυτών θεωρεί ότι οι μη-χρηματοοικονομικές επιδόσεις διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στις επενδυτικές αποφάσεις.

Επιπλέον, το 92% συμφωνεί ότι μακροπρόθεσμα τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικά ζητήματα, τα οποία περιλαμβάνουν από την κλιματική αλλαγή, έως τη διαφορετικότητα και την αποτελεσματικότητα των διοικητικών συμβουλίων, έχουν απτές και μετρήσιμες επιδράσεις.

Άλλωστε, το 89% συμφωνεί ότι σε βάθος χρόνου, η αυξημένη προσοχή σε ανάλογα θέματα μπορεί να δημιουργήσει σταθερές και μακροπρόθεσμες αποδόσεις.

Πηγή: naftemporiki.gr