Η Fairfax θα είναι ο βασικός μέτοχος της Eurobank μετά την αύξηση

Η καναδική Fairfax, η οποία ήδη εξαγόρασε προ ημερών την Praktiker Hellas, προπ καιρού το 42% της Eurobank Properties και το 5% της Μυτιληναίος, αναμένεται να ανακηρυχθεί βασικός επενδυτής της Eurobank, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα επενδύσει 1,3 δισ. ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας.

Σχετικές ανακοινλώσεις από το ΤΧΣ αναμένονται το απόγευμα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηριου.
Το όνομα της Fairfax είχε εμφανιστεί στην ελληνική αγορά με την απόκτηση από τη Eurobank Properties μιας εταιρείας ακινήτων στην οποία ήταν μισθωμένα καταστήματα της Praktiker και στη συνέχεια από την εξαγορά της ίδιας της εταιρείας.
Στη Γενική Συνέλευση των μετόχων αποφασίστηκε η ΑΜΚ κατά 2,863 δισ. ευρώ. Η διοίκηση θα ανοίξει βιβλίο προσφορών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την άντληση του 10% και του 90% της επιθυμητής κεφαλαιακής ενίσχυσης αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες που προέκυψαν από τα stress tests ανέρχονται σε 3 δισ. ευρώ.
Ως εκ τούτου το πλάνο κεφαλαικής ενίσχυσης της τράπεζας θα περιλαμβάνει εκτός από την αύξηση και ενέργειες εσωτερικής δημιουργίας κεφαλαίου.
Το στελέχη της Eurobank θα ξεκινήσουν σειρά παρουσιάσεων στο εξωτερικό, προκειμένου την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου να ανοίξει το βιβλίο. Η αύξηση κεφαλαίου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές Μαΐου.
Πηγή: kerdos.gr