Η Uber εξαγοράζει νεοφυή υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον

Με το βλέμμα στραμμένο στο τι θα συμβεί μετά την πανδημία, ο αμερικανικός κολοσσός της Uber Technologies, της πλατφόρμας η οποία διασυνδέει οδηγούς οχημάτων και επιβάτες, προέβη σε συμφωνία εξαγοράς της Drislzy, μιας νεοφυούς εταιρείας παραγγελίας και παράδοσης αλκοολούχων ποτών. Και η κίνησή της έχει προοπτική, μιας και ποντάρει στο ότι και μετά τον κορωνοϊό και τον έλεγχο της διασποράς του, οι άνθρωποι θα συνεχίζουν να ζητούν υπηρεσίες μεταφοράς και παράδοσης κατ’ οίκον ή στην εργασία τους. Το τίμημα για την απόκτηση της Drizly έχει ανέλθει σε 1,1 δισ. δολάρια και αυτή η επιχειρηματική κίνηση της Uber, η οποία δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της μεταφοράς και παράδοσης κατ’ οίκον είναι και η μεγαλύτερη το τελευταίο επτάμηνο. Τον Ιούλιο του 2020 είχε αποκτήσει μία άλλη νεοφυή του χώρου, την εφαρμογή παράδοσης φαγητού Postmates, ενώ είχε ξεκινήσει να δραστηριοποιείται με την Uber Eats.

Συμφωνία

Βάσει των συμπεφωνημένων, οι μέτοχοι της Drizly θα λάβουν ως επί το πλείστον μετοχές της Uber, ενώ σε μετρητά θα καταβληθεί λιγότερο από το 10% του τιμήματος, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες στις αρχές της εβδομάδας. Αξίζει, πάντως, να επισημανθεί πως η περασμένη χρονιά, η οποία για όλο τον κόσμο στιγματίστηκε από τη σαρωτική πανδημία, αποδείχθηκε πολύ καλή για την Drizly, καθώς ο κατ’ οίκον περιορισμός των καταναλωτών αύξησε τη ζήτηση για την παράδοση αλκοολούχων ποτών στο σπίτι. Μέχρι σήμερα, η νεοφυής εταιρεία δηλώνει παρούσα σε πάνω από 1.400 αμερικανικές πόλεις, όπου μέσω της εφαρμογής της συνδέει τους καταναλωτές με τοπικά καταστήματα πώλησης αλκοολούχων ποτών. Σύμφωνα με την ίδια, τον Μάιο, περίπου στο αποκορύφωμα του εγκλεισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πωλήσεις της σημείωσαν δυσθεώρητη αύξηση της τάξεως του 400%, μιας και οι χρήστες της ξόδευαν ακόμα περισσότερο από τη μία παραγγελία στην άλλη. Οπότε, τώρα η Uber Technologies θα διευρύνει τις υπηρεσίες παράδοσης σε μια νέα, αναπτυσσόμενη κατηγορία προϊόντων.

Επιπλέον, η απόκτηση της Drizly εντάσσεται σε έναν μεγαλύτερο και συνολικότερο μετασχηματισμό της Uber, η οποία λόγω της πανδημίας έχει μετατραπεί από εταιρεία παροχής υπηρεσιών μεταφοράς ανθρώπων σε εταιρεία παράδοσης φαγητού. Οπως ανακοίνωσε, εν κατακλείδι, η αγοράστρια εταιρεία Uber, αναμένεται να προσθέσει την εφαρμογή της Drizly στην υπηρεσία Uber Eats, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους πελάτες της να παραγγέλνουν πέρα από έτοιμα γεύματα και εν γένει φαγητό και είδη παντοπωλείου και αλκοολούχα ποτά.

Πηγή: kathimerini.gr