Κίνα: Μειώσεις δασμών σε περισσότερα εισαγόμενα προϊόντα προανήγγειλε ο Σι Τζινπίνγκ

Το Πεκίνο θα προχωρήσει σε μείωση των δασμών στις εισαγωγές οχημάτων, ενώ θα μειωθούν και οι δασμοί που επιβάλλονται σε μερικά άλλα προϊόντα. Οι μειώσεις αυτές των δασμών, θα γίνουν μέσα στο 2018 δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.

«Θα πάρουμε την πρωτοβουλία να αυξήσουμε τις εισαγωγές», τόνισε ο Κινέζος πρόεδρος στην εναρκτήρια ομιλία του στο Φόρουμ Μποάο της Ασίας, που πραγματοποιείται στην κινεζική επαρχία Χαϊνάν.

Η Κίνα θα εργαστεί σκληρά για την εισαγωγή περισσότερων προϊόντων, τα οποία είναι ανταγωνιστικά κι εξυπηρετούν τις ανάγκες των Κινέζων, σύμφωνα με τον πρόεδρο Σι.

Παράλληλα, το Πεκίνο θα επιδιώξει την επίσπευση των εξελίξεων για την συμμετοχή της Κίνας, στην Συμφωνία Κυβερνητικών Προμηθειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, όπως επιβεβαίωσε ο Κινέζος πρόεδρος.

Μάλιστα, στην ομιλία του κατά την εναρκτήρια τελετή του Φόρουμ Μποάο της Ασίας, ο Κινέζος πρόεδρος τόνισε ότι η εμπορική και οικονομική πρωτοβουλία «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος» που προωθεί διεθνώς το Πεκίνο, μπορεί να είναι κινεζική ιδέα, αλλά από τις ευκαιρίες και τα αποτελέσματα της, θα επωφεληθεί η παγκόσμια οικονομία.

Πηγή: kathimerini.gr