Μπλόκο» των τραπεζών στις αγορές κρυπτονομισμάτων με πιστωτικές

Μετά τις αμερικανικές Bank of America, JPMorgan Chase, Citigroup αλλά και της βρετανικής Lloyds άλλη μια τράπεζα, η Barclays πιθανόν να ακολουθήσει το παράδειγμά τους και να απαγορεύσει τους πελάτες της να αγοράζουν Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα με τις πιστωτικές τους κάρτες, σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε υψηλόβαθμο στέλεχος από τη διεύθυνση πιστωτικών καρτών.

«Είμαστε στη διαδικασία λήψης της απόφασης ότι πιθανόν δεν θα επιτρέπουμε τις αγορές κρυπτονομισμάτων με κάρτα», δήλωσε στο μπλογκ Bank Innovation ο Paul Wilmore, γενικός διευθυντής στην Barclaycard.

Εκπρόσωπος της Barclays στο Λονδίνο δήλωσε ότι η τράπεζα εξετάζει την πολιτική της ανά χώρα και ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε κάποια αλλαγή.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες η Lloyds Banking Group ανακοίνωσε ότι θα εμποδίζει τους πελάτες της να αγοράζουν κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας πιστωτικές κάρτες. «Στις εταιρείες Lloyds Bank, Bank of Scotland, Halifax και MBNA, δεν δεχόμαστε συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες που αφορούν την αγορά κρυπτονομισμάτων», ανέφερε η βρετανική τράπεζα.

Σημειώνεται ότι ακόμη και η βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May είχε δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει πολύ σοβαρά τα κρυπτονομίσματα. Την περασμένη Παρασκευή, οι αμερικανικές τράπεζες JPMorgan Chase, Bank of America και Citigroup ανακοίνωσαν ότι δεν επιτρέπουν την αγορά κρυπτονομισμάτων μέσω πιστωτικών καρτών.

Πηγή: liberal.gr