Νοσοκομειακές στολές φτιάχνει ο ισπανικός όμιλος Inditex

Στη μάχη της επιδημίας κατά του κορωνοϊού ρίχτηκε και ο ισπανικός όμιλος Inditex, στον οποίο ανήκει, μεταξύ άλλων, η δημοφιλής μάρκα Zara. Σύμφωνα με το Reuters, ο όμιλος Inditex, ενδέχεται να αναλάβει σύντομα το ράψιμο νοσοκομειακών στολών, προκειμένου να βοηθήσει την Ισπανία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω του κορωνοϊού.

Η Inditex, που γνωστοποίησε νωρίτερα την Τετάρτη ότι λόγω της επιδημίας έκλεισαν σχεδόν τα μισά από τα καταστήματά της σε ολόκληρο τον κόσμο, ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μέρος των κλωστοϋφαντουργικών μονάδων της στην Ισπανία προκειμένου να φτιάχνουν ιατρικές μπλούζες και ρόμπες.

Την ίδια στιγμή, ανέφερε ότι θα διαθέσει το δίκτυο προμηθειών ειδικά αυτό στην Κίνα, ώστε «να ανταποκριθεί στις επείγουσες ανάγκες της Ισπανίας τόσο σε ιατρικό εξοπλισμό όσο και σε υλικά κλωστοϋφαντουργίας» όπως χειρουργικές μάσκες, γάντια και σκούφοι.

Οπως αναφέρει το Reuters, ο όμιλος γνωστοποίησε ότι ήδη έχει δώσει ως δωρεά 10.000 μάσκες, ενώ άλλες περίπου 300.000 αναμένεται να αποσταλούν έως το τέλος της εβδομάδας. Υπενθυμίζεται ότι ο ισπανικός όμιλος προχώρησε στο κλείσιμο 3.785 καταστημάτων παγκοσμίως, μετά και την πτώση που καταγράφηκαν στις πωλήσεις τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου.

Ο όμιλος, που εκτός από τα Zara ελέγχει μάρκες όπως τα Pull & Bear αλλά και τα Bershka, τόνισε ότι υποχρεώθηκε να κλείσει προσωρινά τα καταστήματά του σε 39 χώρες, καθώς ο κορωνοϊός επηρέασε σημαντικά τις πωλήσεις.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος έκλεισε προσωρινά όλα του τα καταστήματα στην Ισπανία, έπειτα και από την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει τη χώρα σε καραντίνα. Ωστόσο, κάποια από τα καταστήματά του στην Κίνα παραμένουν ανοιχτά, σύμφωνα και με τις οδηγίες των τοπικών αρχών.

Οπως αναφέρει και ο Indepen-dent, oι πωλήσεις του ομίλου σημείωσαν κάμψη 24,1% σε παγκόσμιο επίπεδο τους δύο πρώτους μήνες του Μαρτίου, όταν άρχισαν να κλείνουν κάποια από τα καταστήματα. Ο όμιλος Inditex εκτιμά ότι είναι αρκετά νωρίς να αποτιμήσει συνολικά την επίπτωση στα έσοδα το επόμενο διάστημα, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες και ο όμιλος ειδών πολυτελείας LVMH, γνωστοποίησε ότι θα παρασκευάσει σε μεγάλη ποσότητα αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα για να καλύψει τις ελλείψεις που υπάρχουν στη Γαλλία.

Με αυτή την κίνηση, ο οίκος πολυτελών ειδών εισήλθε και αυτός στη μάχη κατά του ιού, στηρίζοντας τη Γαλλία, η οποία μετά την Ιταλία και την Ισπανία έχει σημειώσει και εκείνη μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι η παραγωγή αντισηπτικών θα πραγματοποιηθεί στις μονάδες που γίνεται η παραγωγή καλλυντικών προϊόντων και αρωμάτων.

Πηγή: kathimerini.gr