Οι ξένοι ταξιδιωτικοί συντάκτες ονειρεύονται την Ελλάδα

Να ξεκινήσει και πάλι τα ταξίδια, μέσα στο 2021, σκοπεύει το 94% των ξένων ταξιδιωτικών συντακτών, καθώς τα προγράμματα εμβολιασμών θα απελευθερώσουν τη συσσωρευμένη ζήτηση. Και όπως προκύπτει από την έρευνα Finn Partners Global Travel Practice survey, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα με τα μέρη που θέλουν να επισκεφθούν.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο με τη συμμετοχή περίπου 400 ταξιδιωτικών συντακτών από τη Β. Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη. Η πλειοψηφία από αυτούς που συμμετείχαν απάντησε ότι θα προωθήσει τα ταξίδια και τον τουρισμό ακόμα και πριν από το τέλος της πανδημίας, καθώς οι επιχειρήσεις της βιομηχανίας επιδεικνύουν υπεύθυνη εφαρμογή των μέτρων προστασίας. Επίσης, οι ταξιδιωτικοί συντάκτες πιστεύουν ότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, και η κυβέρνησή του θα κάνουν τα ταξίδια στο εξωτερικό (από και προς τις ΗΠΑ) πιο προσβάσιμα σε όλους. Υπενθυμίζεται ότι μία από τις πρώτες κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ στην αρχή της πανδημίας ήταν να απαγορεύσει τα ταξίδια από και προς την Ευρώπη.

Πάνω από το ένα τρίτο των συντακτών (37%) απάντησε ότι θα αρχίσει να ταξιδεύει μόλις κάνει το εμβόλιο.

Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνονται και από έρευνα που πραγματοποίησαν το Yahoo Finance και η The Harris Poll ανάμεσα στο ευρύ κοινό, από την οποία προέκυψε ότι πάνω από το 50% των ερωτηθέντων σκοπεύει να ταξιδέψει στο εξωτερικό μέσα στους πρώτους έξι μήνες από τη στιγμή που θα κάνει το εμβόλιο.

Η Finn Partners Global Travel Practice survey κάλεσε τους ταξιδιωτικούς συντάκτες να ονομάσουν τους προορισμούς τους οποίους δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ και θα έβαζαν στη λίστα με τους πιο επιθυμητούς. Η Ιαπωνία βρέθηκε στην κορυφή της λίστας, ενώ η Ελλάδα κέρδισε μία θέση στο top10.

Ολόκληρη η λίστα έχει ως εξής:

-Ιαπωνία
-Ν. Αμερική
-Ισλανδία
-Αυστραλία
-Αφρική
-Ν. Ζηλανδία
-Ν. Αφρική
-Ελλάδα
-Ευρώπη
-Περού.

Πηγή: kathimerini.gr