Ρέγκλινγκ: Επιστροφή στις αγορές ακόμη και εντός του 2017

«Έχουμε ακόμη να κάνουμε αρκετά πράγματα μέχρι το τέλος του προγράμματος βοήθειας» τόνισε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, από το βήμα συνεδρίου του «Economist», το οποίο διεξάγεται στην Αθήνα.

Ο στόχος πλέον, όπως εξήγησε, δεν εστιάζει στη λιτότητα και τον προϋπολογισμό, αλλά στην τόνωση της δυναμικής της ανάπτυξης. «Εάν η κυβέρνηση παραμείνει προσηλωμένη στις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα μπορεί να καταστεί το επόμενο “success story” του ESM» συμπλήρωσε.

«Χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά στη βελτίωση του χρηματοπιστωτικού κλάδου, στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στις ιδιωτικοποιήσεις και στην περαιτέρω φιλελευθεροποίηση της αγοράς προϊόντων» έσπευσε να προσθέσει.

«Εάν η δουλειά συνεχιστεί, είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και θα επιστρέψει στις αγορές πριν από το τέλος του προγράμματος, είτε εντός του 2017 είτε εντός του 2018» συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο.

Όσον αφορά την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι η καταβολή μέρους της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Ειδική μνεία έκανε και στην περιπέτεια του 2015, επισημαίνοντας ότι «οι τότε εξελίξεις ανέβαλαν την ανάκαμψη της οικονομίας για αρκετά χρόνια και κόστισαν στη χώρα ένα μεγάλο ποσό χρημάτων».

Πηγή: naftemporiki.gr