Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων

Στα χαμηλότερα επίπεδα από το α’ εξάμηνο του 2014 βρίσκεται σήμερα το spread του 10ετούς κρατικού ομολόγου, καθώς διαπραγματεύεται στις 477 μονάδες βάσης με το αντίστοιχο 10ετές γερμανικό ομόλογο να έχει απόδοση 0,48%.

Οι αποδόσεις των δύο κρατικών ομολόγων, του 2ετούς και 10ετούς, παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα αφού αποτυπώνεται το ενδιαφέρον των ξένων διαχειριστών ομολόγων που εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών της στις 17 Ιουλίου, αλλά και στο γεγονός ότι έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος Grexit.

Ειδικότερα, η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου διαπραγματεύεται στο 3,35% έναντι 3,40% της χθεσινής συνεδρίασης, ενώ σταθερή σε σχέση με τη προηγούμενη συνεδρίαση παραμένει ως αυτή την ώρα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου που διαπραγματεύεται στο 5,25%. Μικρή ενίσχυση παρουσιάζουν οι αποδόσεις των εταιρικών ομολόγων σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση.

Ειδικότερα, η απόδοση του ομολόγου της «Μυτιληναίος» διαπραγματεύεται στο 3,05%, του ΟΠΑΠ στο 3,12%, της Sunlight στο 4,11% και της Housemarket στο 4,57%.

Πηγή: kathimerini.gr