Σε κινούμενη άμμο το ΧΑ

Να κρατήσει την επαφή με τις 860 μονάδες και σε κάθε περίπτωση να μη δοκιμάσει τα επίπεδα του κινητού των 200 ημερών επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο ναι μεν παραμένει εγκλωβισμένο στο αρνητικό διεθνές κλίμα, αλλά προσπαθεί να ενεργοποιήσει τις στηρίξεις του ώστε να ελέγξει την πτώση του. Έτσι, ενώ βρέθηκε ακόμη και στο -1,33%, αυτήν την ώρα έχει περιορίσει τις απώλειες κοντά στο 0,17% και στις 863 μονάδες.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι το ΧΑΑ θα μπορούσε να αποκοπεί πλήρως από το διεθνές κλίμα, ειδικά μάλιστα όταν αναμένονται και τα κρίσιμα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, τα οποία και συμβάλουν στη διαμόρφωση του μείγματος της νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Άλλωστε, τα επίπεδα εμπιστοσύνης των αγοραστών ακόμη είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ακόμη και στη Λ. Αθηνών, η οποία είναι σημαντικά ευάλωτη στις όποιες διεθνείς αναταράξεις.

Σε ένα τέτοιο εύθραυστο περιβάλλον η παραμονή των κεφαλαίων σε μεγάλες θέσεις είναι βραχύβια, με το στοίχημα των αισιόδοξων είναι να παραμείνει η ρευστότητα εντός των τειχών και να μην αφαιρεθεί κι αυτή στερώντας σημαντικά επίπεδα συναλλαγών. Ειδικά μάλιστα μετά από τη μεγάλη πρόσφατη πτώση, η οποία έχει δημιουργήσει πολύ ελκυστικά επίπεδα εισόδου σε αρκετούς τίτλους.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις σε Aegean, Εθνική, Πειραιώς και Ελλάκτωρ καθορίζουν το αρνητικό πρόσημο του δείκτη, αλλά δεν λείπουν οι στηρίξεις από το θετικό πρόσημο σε ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίο, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Alpha Bank και Jumbo. Η συνδρομή των Coca Cola, Eurobank και Ελληνικών Πετρελαίων είναι ακόμη ουδέτερη.

Πηγή: Ot.gr