Σημαντική πτώση καταγράφει η μετοχή της Boeing

Η αναστολή πτήσεων για τα Boeing 737 Max στην οποία προχώρησαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες μετά την πτώση του αεροσκάφους της εταιρείας στην Αιθιοπία, μεταξύ των οποίων Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία, έχει ως αποτέλεσμα η μετοχής της εταιρείας να καταγράψει σημαντική πτώση.

Συγκεκριμένα τις δύο τελευταίες ημέρες η εταιρεία, οι μετοχές της οποίας σημείωναν μεγάλη άνοδο στο αμερικανικό χρηματιστήριο μέχρι πριν λίγες μέρες, έχει χάσει 25 δις δολάρια.

Η τιμή της μετοχής έφτασε τα 372 δολάρια σήμερα, σημειώνοντας πτώση 7%, η οποία έρχεται να προστεθεί στην χθεσινή πτώση της τάξης του 5%. Οι ζημιές της εταιρίας αποτελούν ρεκόρ διήμερης πτώσης για το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά το 2009, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Το 737 είναι κεντρικό για το μέλλον της Boeing, τονίζει το πρακτορείο Reuters. Το αεροσκάφος MAX σημείωσε ρεκόρ ζήτησης για την εταιρεία, καθώς είχε «κλείσει» 5 χιλιάδες παραγγελίες αξίας σχεδόν 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Boeing δήλωσε ότι «έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια του μοντέλου Max».

Πηγή: kathimerini.gr