Στο CVC έναντι 204,4 εκατ. το 70,38% του «Υγεία»

Εναντι τιμήματος 204,4 εκατ. ευρώ περνάει το 70,38% των μετοχών του «Υγεία» στο CVC Capital Partners μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Hellenic Healthcare –που ελέγχεται από το CVC, που ανακοίνωσε χθες η MIG.

Οπως ανακοινώθηκε η συμφωνία υπεγράφη μετά τη βελτιωμένη δεσμευτική προσφορά που υπέβαλε η Hellenic Healthcare, η οποία ανήλθε στα 0,95 ευρώ ανά μετοχή. Το προσφερόμενο τίμημα ανεβάζει τη συνολική αξία του «Υγεία» στα 290,4 εκατ. ευρώ και όπως ανακοίνωσε η MIG το διοικητικό συμβούλιο κατέληξε στην απόφαση αυτή μετά την αξιολόγηση της πρότασης που υπέβαλε η Hellenic Healthcare και της ήδη υποβληθείσας μη δεσμευτικής προσφορά της G. Apostolopoulos Holdings με την παρουσία και τη συνδρομή του χρηματοοικονομικού του συμβούλου, Rothschild.

πως σημειώνεται στην ανακοίνωση της MIG, «η πρόταση της G. Apostolopoulos Holdings ανερχόταν σε 0,95 ευρώ ανά μετοχή και βασιζόταν σε μη δεσμευτική πρόταση χρηματοδότησης από την H.I.G Capital International (HIG), οι επιμέρους όροι της οποίας δεν έγιναν γνωστοί. Επιπλέον και κατόπιν διευκρίνισης, η G. Apostolopoulos Holdings ζήτησε χρόνο 6 – 8 εβδομάδων για τον οικονομικό και νομικό έλεγχο του “Υγεία” και αποκλειστικότητα 2 μηνών ώστε να πάρει τις τελικές εγκρίσεις. Εν αντιθέσει, η νέα πρόταση από Hellenic Healthcare και CVC είναι δεσμευτική και χωρίς χρηματοδοτικές αιρέσεις».

Οπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «το Δ.Σ. της MIG αφού άκουσε την αξιολόγηση των προτάσεων από τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο της εταιρείας και συζήτησε διεξοδικά όλα τα δεδομένα των δύο προτάσεων αποφάσισε ομόφωνα να κάνει αποδεκτή τη βελτιωμένη πρόταση της CVC και να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή της δεσμευτικής σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών του “Υγεία”. Η απόφαση αυτή ελήφθη με αποκλειστικό κριτήριο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εταιρείας. Η συναλλαγή τελεί υπό την επικύρωση της Γ.Σ των μετόχων της MIG και την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού». Να σημειωθεί ότι το CVC έχει εξαγοράσει το Metropolitan και το ΙασΩ General καταβάλλοντας μέχρι σήμερα περί τα 100 εκατ. ευρώ. Η υψηλή προσφορά για τον όμιλο «Υγεία» είναι αποτέλεσμα της επιθετικής στρατηγικής που ακολουθεί όταν εισέρχεται σε αγορές η CVC Capital, πρακτική που ακολούθησε και στην Ισπανία.

Πηγή: kathimerini.gr