Τον διάδοχο του Μ. Κάρνεϊ ψάχνει η Τράπεζα της Αγγλίας

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναζητεί διάδοχο για τη θέση του διοικητή της Μαρκ Κάρνεϊ και έχει δημοσιοποιήσει σχετική αγγελία, βάσει της οποίας περιγράφονται και οι προδιαγραφές που πρέπει να πληροί το ενδιαφερόμενο άτομο, αλλά και ο μισθός του, όπως αναφέρουν οι Financial Times. Αυτός ανέρχεται σε 480.000 λίρες, δηλαδή 541.200 ευρώ. Σημειώνεται ότι η αγγελία αυτή είχε δημοσιευθεί τον Απρίλιο επί των ημερών του Φίλιπ Χάμοντ, υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης της τέως πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Ο κ. Χάμοντ, ο οποίος παραιτήθηκε τον Ιούλιο, επιδίωκε να προσελκύσει διακεκριμένους ανθρώπους, όπως η τέως πρόεδρος της Fed Τζ. Γέλεν και ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ινδίας, Ρ. Ρατζάν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον. Μεταξύ των ζητουμένων αναφέρεται η προηγούμενη εμπειρία στο πηδάλιο μεγάλου χρηματοπιστωτικού οργανισμού, η ικανότητα να περιφρουρεί την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Βρετανίας και η αντιληπτική ικανότητα του τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης και των ρυθμιστικών αρχών. Η περιγραφή παραπέμπει και στην παρρησία του Μαρκ Κάρνεϊ.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα των Financial Times, εκτιμάται πως στη βραχεία λίστα της βρετανικής κυβέρνησης συγκαταλέγονται ο Αντριου Μπέιλι, πρόεδρος της Αρχής Ορθής Οικονομικής Συμπεριφοράς της χώρας, ο Τζον Κάνλιφ, αντιπρόεδρος της Τράπεζας της Αγγλίας, υπεύθυνος χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, η Νεμάτ Σάφικ, διευθύντρια του πανεπιστημιακού ιδρύματος London School of Economics και η Σρίτι Βαντέρα, πρόεδρος της τράπεζας Santander Bρετανίας.

Πηγή: kathimerini.gr