Το αντίπαλο δέος του TikTok ετοιμάζεται για τη Wall Street

Η Triller Inc φαίνεται ότι αποτελεί το αντίπαλο δέος του TikTok. Παρότι ιδρύθηκε μόλις το 2015 και διαθέτει ένα μικρό μέρος των περισσότερων από 100 εκατομμυρίων χρηστών του TikTok, επιδιώκει να εκμεταλλευτεί την «αναμπουμπούλα» και να κερδίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Μάλιστα, από τα άμεσα σχέδιά της είναι η είσοδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για μια κίνηση, η οποία δεν θα πρέπει να θεωρείται καθόλου τυχαία. Κι αυτό, διότι επέρχεται λίγες εβδομάδες μετά την διαμάχη του Ντόναλντ Τραμπ με την κινεζική εταιρεία ByteDance, μητρική του TikTok.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέδωσε διάταγμα για την υποχρεωτική πώληση μέρους των μετοχών του αμερικανικού βραχίονα της κινεζικής εταιρείας, επικαλούμενος τον κίνδυνο υποκλοπής των προσωπικών δεδομένων των Αμερικανών χρηστών. Κατόπιν μιας σειράς απειλών αλλά και εκβιασμών, τελικά η ByteDance δέχθηκε να διαθέσει το 20% στην Oracle και τη Walmart

Αυτή την αναστάτωση εποφθαλμιά να αξιοποιήσει η Triller Inc, η οποία είναι πλατφόρμα και πάροχος σύντομης διάρκειας βίντεο. Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε εντατικές επαφές με την επενδυτική τράπεζα Farvahar Partners, με στόχο την είσοδο στο Χρηματιστήριο της Wall Street. Μέχρι στιγμής, μάλιστα, έχει συγκεντρώσει κεφάλαια περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Στόχος είναι η προσέλκυση ακόμη 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Triller, οι ενεργοί χρήστες της εφαρμογής ανέρχονται σε 65 εκατομμύρια μηνιαίως. Ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς χρήστες είναι η Αλίσια Κις, η Κάρντι Μπι, ο Έμινεμ κ.α. Ιδιοκτήτες της Triller είναι από κοινού ο Ράιαν Κάβανο και ο Μπόμπι Σαρνεβέστ.

Τον περασμένο Ιούλιο, η φιλόδοξη εταιρεία υπέβαλε μήνυση εναντίον του TitTok, υποστηρίζοντας ότι υπέκλεψε την πατέντα για το «πάντρεμα» πολλών μουσικών βίντεο μ’ ένα μόνο μουσικό κομμάτι. Ένα μήνα αργότερα, δημιούργησε κοινό εταιρικό σχήμα με την Centricus Asset Management, με στόχο την υποβολή πρότασης εξαγοράς του TikTok. Ωστόσο, η ByteDance αρνήθηκε να εισέλθει σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.

Πηγή: kathimerini.gr