Το Brexit διχάζει και τους επενδυτές

Καθώς το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες συζητούν τους όρους του διαζυγίου τους, οι επενδυτές σκέφτονται πού να επενδύσουν τα χρήματά τους. Αλλά η απάντηση είναι τόσο διχαστική όσο ήταν και το δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι μετοχές των κλάδων υγείας, real estate και τεχνολογίας φαίνεται να είναι από τις κορυφαίες επιλογές ενόψει του Brexit, αλλά ο χρηματοπιστωτικός κλάδος και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ενδέχεται επίσης να προσφέρουν ελκυστικές προσφορές, αναφέρουν επενδυτές στο CNBC. Όσον αφορά το μέγεθος των εταιρειών, ωστόσο, οι απαντήσεις τους είναι ακόμη πιο διαιρεμένες.

«Οι βρετανικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης κινούνται βάσει της στερλίνας, ενώ οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης επηρεάζονται πολύ λιγότερο. Η συσχέτιση μεταξύ του δείκτη MSCI UK και της σταθμισμένης συναλλαγματικής ισοτιμίας είναι σχεδόν 40%, ενώ είναι κοντά στο μηδέν για τις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης», δήλωσε ο Daniel Morris, της BNP Paribas Asset Management στο CNBC.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα επενδυτικής στρατηγικής της Citi Bank ανέφερε σε σημείωμά της, ότι διατηρεί σύσταση «underweight» για τις μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Συνολικά, οι εγχώριοι κλάδοι είναι πιθανό να εξασθενίσουν περαιτέρω ακόμη κι αν αποφευχθεί μια ύφεση», αναφέρει η τράπεζα, προσθέτοντας ότι «τα large-caps αναμένεται να είναι πιο ανθεκτικά με τη στήριξη της μέσης μερισματικής απόδοσης του άνω του 3% αλλά και των εσόδων που σε ποσοστό 70% προέρχονται από το εξωτερικό».

Πηγή: capital.gr