Τρία νέα iPhone X και έξυπνα ρολόγια παρουσίασε η Apple

Η Apple παρουσίασε χθες τα νέα μεγαλύτερα μοντέλα iPhone, καθώς και τα νέα μεγαλύτερα έξυπνα ρολόγια Apple Watch, τα οποία θα μπορούν όχι μόνον να κάνουν ηλεκτροκαρδιογράφημα, αλλά και να αντιλαμβάνονται πότε κάποιος έχει αρρυθμίες. O σχεδιασμός των νέων iPhone Χ βασίζεται στα ήδη υπάρχοντα μοντέλα και οι αλλαγές είναι μικρές. Η δε ανανέωση στα έξυπνα ρολόγια είναι η πρώτη που κάνει η εταιρεία από το 2014, την πρώτη χρονιά εμφάνισής τους στην αγορά. Αυτά ανέφερε χθες στην παρουσίαση των νέων προϊόντων ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού ομίλου, Τιμ Κουκ. Επιπλέον, τόνισε ότι με τα σημερινά δεδομένα τα καταστήματα της Apple εξυπηρετούν ετησίως σε όλον τον κόσμο περί τα 500 εκατομμύρια καταναλωτές. Κατά το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, τα καινούργια μοντέλα του έξυπνου τηλεφώνου iPhone X δεν προσφέρουν εντυπωσιακές νέες υπηρεσίες. Ωστόσο, θα συμβάλουν σε σημαντικό βαθμό στην ενίσχυση των εσόδων της Apple και δευτερευόντως τα έξυπνα ρολόγια και οι φορητοί υπολογιστές της. Βέβαια, ας μη λησμονούμε ότι οι πωλήσεις των iPhone ισοδυναμούν με τα δύο τρίτα των συνολικών της Apple.

Στη σειρά των τριών νέων iPhone X θα υπάρχουν δύο μεγαλύτερα μοντέλα, εκ των οποίων το ακριβότερο θα κοστίζει περίπου 1.000 δολάρια (860,5 ευρώ). Τα νέα μοντέλα XS Max, Χs και Χr θα έχουν μέγιστη αποθηκευτική δυνατότητα έως 512 γιγαμπάιτ. Η εταιρεία, σημειωτέον, χρησιμοποιεί το σύμβολο S, όταν αναβαθμίζει τα εξαρτήματα της συσκευής, ενώ το εξωτερικό της παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητο. Αναλυτές επισημαίνουν ότι τα μεγαλύτερα μοντέλα θα ικανοποιήσουν τους χρήστες, που κυρίως περιμένουν από το κινητό τους να συμπεριφερθεί ως υπολογιστής. Τα δε φθηνότερα θα προσφέρουν στο ευρύτερο κοινό μια συσκευή με οθόνη σε όλη την έκταση της συσκευής και την υπηρεσία αναγνώρισης χαρακτηριστικών προσώπου – αυτά τα χαρακτηριστικά υπήρχαν μέχρι πρότινος στα ακριβότερα μοντέλα iPhone. Οσο για το μοντέλο ΧS, όπως δήλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Apple, Φίλιπ Σίλερ, αυτό είναι πλήρως αδιάβροχο. «Η αδιαβροχοποίηση του XS ήταν ένα από τα πιο αστεία πειράματα που κάναμε στην εταιρεία», είπε ο κ. Σίλερ.

Εκτός των iPhone, μεγαλύτερα θα είναι και τα έξυπνα ρολόγια Apple Watch, τα οποία έχουν οθόνη σε όλη την έκτασή τους. Αυτό σημαίνει πως θα μπορούν οι χρήστες να βλέπουν περισσότερο περιεχόμενο. Οπως αναφέρει το Bloomberg, τα Αpple Watch δεν θεωρούνται κινητήρια δύναμη για τις πωλήσεις της Apple, αλλά οι αναλυτές του κλάδου θεωρούν πως είναι τα καλύτερα τους είδους στην αγορά. Αλλωστε, είναι πολύ χρήσιμα, ειδικά για μεγαλύτερης ηλικίας χρήστες. Το ρολόι μπορεί να διαπιστώσει εάν η καρδιά δεν λειτουργεί κανονικά και, εάν ο χρήστης λιποθυμήσει, θα καλεί επιτόπου τα επείγοντα ενός νοσοκομείου.

Πηγή: kathimerini.gr