Υψηλές αμοιβές και μπόνους από βιομηχανίες στις ΗΠΑ για να βρουν στελέχη

Υψηλότερους μισθούς αναγκάζονται να προσφέρουν οι αμερικανικές βιομηχανίες στην προσπάθειά τους να δελεάσουν τους εξειδικευμένους επαγγελματίες που, για να γίνουν υπάλληλοί τους θα πρέπει να μετακομίσουν από μεγάλη απόσταση. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η κατάσταση είναι δύσκολη για τις αμερικανικές βιομηχανίες, καθώς η ανεργία στις ΗΠΑ βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και οι ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό είναι πολλές.

Οπως τονίζει η αμερικανική εφημερίδα, είναι κενές περίπου μισό εκατ. θέσεις εργασίας στις βιομηχανίες των ΗΠΑ, ενώ η ανεργία βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 50 ετών. Ταυτοχρόνως, όμως, τα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν πως οι Αμερικανοί μετακινούνται για εργασία μέσα στην επικράτεια των ΗΠΑ λιγότερο από όσο μετακινούνταν τα τελευταία 70 χρόνια. Ετσι οι βιομηχανίες αναγκάζονται να προσφέρουν όχι μόνο μεγαλύτερους μισθούς αλλά και μπόνους, ενώ δηλώνουν πρόθυμες να καλύψουν το κόστος της μετακόμισης και της εγκατάστασης στη νέα έδρα του ενδιαφερομένου. Και όχι μόνον επεκτείνουν αυτές τις παροχές ως τμήμα των αποδοχών που προσφέρουν, αλλά παράλληλα καταχωρίζουν ειδικές διαφημίσεις για να ενθαρρύνουν υποψήφιους υπαλλήλους τους από μακρινές περιοχές των ΗΠΑ να ενδιαφερθούν.

Το σχετικό ρεπορτάζ επικαλείται μάλιστα εταιρεία αναζήτησης ταλέντων και εργατικού δυναμικού, σύμφωνα με την οποία σήμερα το 1,6% των αγγελιών που αναζητούν υπαλλήλους για βιομηχανίες προτείνει κάλυψη των εξόδων μετεγκατάστασης. Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1% το 2017. Μιλώντας στην WSJ, ο Μάικλ Γουίν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Columbus Hydraulics Co., τόνισε πως οι αμερικανικές βιομηχανίες «είναι αναγκασμένες να κάνουν επιθετικές προσφορές για να προσελκύσουν ταλέντα» και προπαντός ότι πρέπει να φέρουν ανθρώπους από πολύ μακριά. Στελέχη της μονάδας κινητήρων στην Caterpillar αναφέρουν, επίσης, πως καταβάλλουν στους ηλεκτρολόγους τους και στο προσωπικό συντήρησης μηχανών 5.000 δολάρια σε έξοδα μετακίνησης όταν η έδρα τους ήταν 170 χιλιόμετρα μακριά από τη μονάδα για την οποία προσελήφθησαν.

Ομοίως, το ίδιο ποσό προσφέρει και η Raytheon Co. ενώ η Lockheed Martin Corp. διαφημίζει στον ιστότοπό της τα επιδόματα και τις πρόσθετες πληρωμές που καταβάλλει σε όσους υπαλλήλους μεταφέρθηκαν σε μονάδες της στο Τέξας και στην Καλιφόρνια. Γενικά οι αμερικανικές εταιρείες αυξάνουν τους μισθούς. Στον κλάδο της μεταποίησης, οι αυξήσεις των μισθών είναι οι μεγαλύτερες από τον Δεκέμβριο του 2016 καθώς φτάνουν το 3%, όταν ο πληθωρισμός δεν υπερβαίνει το 2,1%. Ενδεικτική περίπτωση η G.H. Tool & Mold, που προμηθεύει αυτοκινητοβιομηχανίες, και η οποία αύξησε τον αρχικό μισθό της περίπου στα 18 δολάρια την ώρα πέρυσι όταν μόλις πριν από λίγα χρόνια το ωρομίσθιό της δεν υπερέβαινε τα 15 δολάρια. Εχει, άλλωστε, καλύψει τα έξοδα μετεγκατάστασης σε όσους υπαλλήλους της μεταφέρθηκαν στη μονάδα της στην Ουάσιγκτον.

Μιλώντας στην WSJ, η υπεύθυνη προσωπικού της εταιρείας, Τζούλι Σκάνελ, τονίζει πως «στην εποχή μας συμβαίνει κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί τα τελευταία 25 χρόνια, όσα χρόνια δηλαδή προσλαμβάνουμε ανθρώπους». Προσθέτει πως πρέπει να δελεάσουν τους υποψήφιους υπαλλήλους περισσότερο από παλιά. «Πρόκειται για έναν πόλεμο για τα ταλέντα, έχει ήδη αρχίσει και είναι πραγματικός πόλεμος», σχολιάζει ο Μπραντ Κεντάλ, στέλεχος της Allegion στο τμήμα ανθρώπινων πόρων.

Πηγή: kathimerini.gr