Χονγκ Κονγκ – Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της Evergrande

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της China Evergrande Group στο Χονγκ Κονγκ μαζί με αυτές της μονάδας διαχείρισης ακινήτων του ομίλου, μεσούσης της βαθύτερης ταμειακής κρίσης που αντιμετωπίζει ο κινεζικός κολοσσός ακινήτων.

Η κίνηση αυτή, η οποία αποδίδεται σε επικείμενη «ανακοίνωση για μεγάλη συναλλαγή», ενισχύει τη φημολογία για πιθανή εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της.

Παράλληλα ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών και της Hopson Development Holdings, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg σχεδιάζει να αποκτήσει το 51% της Evergrande Property Services Group Ltd. για περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια HK (5,1 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η Hopson δήλωσε ότι αναστέλλει τη διαπραγμάτευση των μετοχών της της εν αναμονή μιας «μεγάλης συναλλαγής» βάσει της οποίας συμφώνησε να αποκτήσει μετοχές μιας άλλης εταιρείας.

Κινεζικά μέσα αναφέρουν ότι η Evergrande θα πουλήσει το μισό μερίδιο της μονάδας διαχείρισης ακινήτων της στην Hopson Development για περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια,.

Με περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε υποχρεώσεις, η Evergrande προσπαθεί να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει μετρητά. H υπόθεση αυτή κλυδωνίζει τις χρηματοπιστωτικές αγορές τις τελευταίες εβδομάδες με την ανησυχία ότι μπορεί να εξαπλωθεί και να βλάψει την οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα εν γένει.

Η αναστολή διαπραγμάτευσης μπορεί να σχετίζεται με διάθεση περιουσιακών στοιχείων ή αναδιάρθρωση κεφαλαίου, δήλωσε ο Πάτρικ Γουόνγκ, αναλυτής της Bloomberg Intelligence. Οι αδύναμες πωλήσεις ακινήτων «μπορεί να επιταχύνουν τη διάθεση περιουσιακών στοιχείων», είπε.

Πηγή: ot.gr