Η ζήτηση για επιτραπέζια εν μέσω κορωνοϊού δίνει ώθηση στα κέρδη της Hasbro

H ισχυρή ζήτηση για Monopoly και άλλα επιτραπέζια παιχνίδια από τους γονείς που έμειναν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους στη διάρκεια της καραντίνας και αναζητούσαν τρόπους για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών οδήγησαν σε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προβλέψεων για τη Hasbro.

Την ώρα που σχολεία σε αρκετές περιοχές των ΗΠΑ συνεχίζουν τη διαδικτυακή εκπαίδευση, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς που επιβάλλονται στις δραστηριότητες εκτός σπιτιού, οι γονείς στρέφονται στα παιχνίδια και στα επιτραπέζια ώστε να κρατούν απασχολημένα τα παιδιά τους, συμβάλλοντας σε αυξημένες πωλήσεις για τη Hasbro και τη Mattel.

Παρά τις ενθαρρυντικές προοπτικές για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, η Hasbro απέφυγε να κάνει κάποια πρόβλεψη για τις πωλήσεις, εν αντιθέσει με τη Mattel, που την προηγούμενη εβδομάδα προέβλεψε μονοψήφιο ποσοστό αύξησης πωλήσεων για την κρίσιμη εορταστική σεζόν.

Tα έσοδα της Hasbro ανήλθαν στο 1,78 δισ. δολάρια στο τρίμηνο έως τις 27 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας άνοδο 12,8% και υπερβαίνοντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για έσοδα 1,75 δισ. δολαρίων. Τα έσοδα από επιτραπέζια παιχνίδια -όπως το Monopoly, Scrabble και Dungeons & Dragons- ανήλθαν στα 543 εκατ. δολάρια, αυξημένα κατά 21% στο τρίτο τρίμηνο χρήσης.

Αυξημένα και τα καθαρά κέρδη της εταιρείας παιχνιδιών, στα 220,9 εκατ. δολάρια.
Πηγή: kathimerini.gr