Γερμανία: Σταθερή ανάπτυξη του ΑΕΠ «βλέπει» η Bundesbank

«Το δεύτερο ήμισυ του 2013, η οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία είναι πιθανό να επανέλθει σε φυσιολογικούς και σταθερούς ρυθμούς», ανέφερε η γερμανική κεντρική τράπεζα.

Η γερμανική οικονομία αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται με σταθερό ρυθμό τους επόμενους μήνες, συμβάλλοντας στην τόνωση των επιδόσεων της οικονομίας της Ευρωζώνης, εκτίμησε σήμερα η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα, η Bundesbank.

«Το δεύτερο ήμισυ του 2013, η οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία είναι πιθανό να επανέλθει σε φυσιολογικούς και σταθερούς ρυθμούς», ανέφερε η γερμανική κεντρική τράπεζα στο μηνιαίο της δελτίο.

Το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας, το οποίο εδρεύει στη Φραγκφούρτη, προειδοποίησε πάντως ότι οι επενδύσεις στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα παραμείνουν υποτονικές ώσπου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο ότι η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη έχει περιοριστεί και ότι η 17μελής περιφέρεια που χρησιμοποιεί το ενιαίο νόμισμα έχει επανέλθει στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η Bundesbank ανέφερε επίσης ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις επεκτείνουν την παραγωγική τους βάση σε χώρες-μη μέλη της Ευρωζώνης, όπου μεγεθύνεται η ζήτηση για τα προϊόντα τους.

«Αυτό μειώνει τις επενδύσεις σε πάγια κεφάλαια σε εγκαταστάσεις εγχώριας παραγωγής και την αύξηση των εξαγωγών προς τρίτες χώρες», ανέφερε η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο της  Bundesbank «οι εγχώριες επενδύσεις είναι απίθανο να αυξηθούν αισθητά ώσπου να υπάρξει μια βελτίωση των μακροπρόθεσμων οικονομικών προοπτικών για τους γείτονες της Γερμανίας και ελεγχθεί περαιτέρω η αβεβαιότητα όσον αφορά την οικονομική πολιτική μέσω κατάλληλων μέτρων για να καταπολεμηθεί η κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμανικό πρακτορείο